🌳 Zorgen voor Moeder Aarde 🌳
Deel II – De keuken
 
Een tijdje terug schreef ik het eerste deel van dit blog. Ik schreef dat mijn yogapad ertoe leidde dat ik steeds bewustere keuzes maak op het gebied van duurzaamheid omdat ik wil zorgen voor Moeder Aarde. Ik wil haar geen geweld aan doen. In het vorige blog vind je tips voor een duurzaamheid in je badkamer.
Gezien de huidige omstandigheden, de enorme branden in o.a. de Amazone is het meer dan ooit nodig dat we verantwoordelijkheid nemen en ons gedrag aanpassen. Het is nodig dat we NU actie ondernemen!
In dit deel geef ik duurzame tips rondom de keuken. Dus pak pen en papier (of klik lekker makkelijk door naar alle linkjes van de producten).
 
– Koop een herbruikbare boodschappentas en stop die in je tas of jaszak. Deze tassen kan je overal vinden. Ik heb er jaren geleden een opvouwbaar tasje gehad en deze gaat nog steeds mee.
– Haal je in de ochtend een koffie to go? Gebruik dan een herbruikbare coffeecup. Bij Ecoffee Cup heb je superleuke ontwerpen. Deze cups zijn fijn in gebruik en een stuk leuker in ontwerp. En wist je dat je bij veel tentjes korting krijgt als je je eigen coffeecup meeneemt?
– Heb je die foto van de schildpad voorbij zien komen met dat rietje in zijn neus? Zo triest.. En makkelijk te voorkomen. Gebruik een rvs rietje of koop een bamboerietje bij Earth Elements (van die heerlijke zeep die ik in het vorige blog noemde).
– In mijn yogalessen en op straat zie ik zo vaak een wegwerp flesje water. Naast dat zo’n wegwerpflesje slecht voor het milieu is, zitten er ook microplastics in het water die in je lichaam terecht komen. Er zijn heel veel goede en duurzame flessen/bidons. Die van Klean Kanteen vind ik fijn drinken. Hij is wel zwaar, want van rvs gemaakt. En niet geschikt voor warme dranken vanwege het materiaal. Maar er zijn genoeg alternatieven!
– Doe boodschappen in een winkel waar niet alles in plastic verpakt is. Bij Hofweb is alles biologisch en zoveel mogelijk zonder verpakking (of in papier verpakt). Ook de Ekoplaza houdt hier rekening mee.
– Eet biologisch. Beter voor je lijf en voor moeder aarde! Omdat wij niet over een onbeperkt budget beschikken kijk ik vaak wat er in de aanbieding en in het seizoen is bij de groenten. Met die groenten maak ik dan een gerecht. Zo eet je ook eens wat anders!
– Eet vaker plantaardig. In het mini-receptenboek dat ik maakte toen ik zwanger was van Sol kan je alvast wat makkelijke plantaardige gerechten vinden (www.paksini.nl/kraamkost).
– Om de afwas te doen of een sopje te maken voor de keuken kan je de schoonmaakzeep van Werfzeep gebruiken. Deze bewaar je in een handige (en van gerecycled plastic gemaakte) Bubble Buddy. Alle zeep van Werfzeep is palmolievrij, dus er is geen regenwoud voor gekapt.
 
Heb je nog tips? Of aanvullingen wat betreft duurzaamheid in de keuken? Deel ze gerust hieronder. Laten we elkaar inspireren <3
 
Liefs,
 
Merel