Hatha flow

Een yogales waarbij bewustwording en zachtheid centraal staan. Zit je veel in je hoofd? Dan kan deze les je helpen je lijf meer te voelen zodat je hoofd stiller wordt. In deze les maak je op het ritme van je ademhaling vloeiende bewegingen. Tussen de ‘flows’ zijn er momenten om te voelen. Je bouwt zowel flexibiliteit als kracht op.
Toegankelijk voor ieder niveau.

Relax & Renew

Voel je je vaak uitgeblust en moe? Heb je het idee dat je vaak ‘aan’ staat? In de Relax & Renew les kan je helemaal tot rust komen. We blijven 5-20 minuten in een houding. In de houding wordt je ondersteund door kussens, bolster en dekens zodat je lichaam verzacht.
Deze vorm van yoga heet Restorative Yoga en stimuleert je parasympathische zenuwstelsel en immuunstelsel. Voel hoe je hartslag vertraagt, je ademhaling verdiept en je lichaam herstelt.
Toegankelijk voor ieder niveau, ook als je een blessure hebt of herstellende bent.

Klassieke Hatha Yoga

Deze les heeft een vaste opbouw van verschillende ademhalingsoefeningen, losse houdingen en ontspanning. Je bouwt zowel flexibiliteit als kracht op en voelt je meer in balans. Ervaar meer eenheid tussen lichaam, geest en ziel. Door de klassieke benadering ligt de focus op persoonlijke groei en bewustwording.

Toegankelijk voor ieder niveau.

Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’s’ en is een zeer toegankelijke vorm van diepteontspanning waarbij je zowel fysiek, mentaal als emotioneel uitrust en naar een dieper bewustzijn kunt gaan. Je wordt geheel begeleid in een reis naar ontspanning en energetische vitalisering terwijl je comfortabel op de grond ligt. Er wordt een beroep gedaan op gevoel, gedachten en inbeeldingsvermogen waarbij zelfontdekking en zelfwaardering centraal staan. Yoga Nidra heeft geen specifiek doel, het biedt een open benadering waarbij je als een soort onthechte toeschouwer aandacht hebt voor dat wat zich voordoet. Voorafgaand aan de Nidra sessie zullen een aantal toegankelijke en simpele oefeningen worden gedaan om het lichaam los te maken en voor te bereiden op het stil liggen. Achteraf is er ruimte om ervaringen te delen, vragen te stellen en om weer langzaamaan ‘wakker’ te worden, zodat iedereen op zijn eigen tempo en intensiteit kan deelnemen.

Toegankelijk voor ieder niveau.

Dru Yoga

Yoga van het hart, wordt Dru Yoga ook genoemd. Het draait om leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf. Het is een dynamische yogavorm die bestaat uit zachte, vloeiende bewegingen. Dit, in combinatie met een gecontroleerde ademhaling, zorgt voor een krachtige manier om alle stress in ons leven het hoofd te bieden.
Bij Dru Yoga staat de Energy Block Release (EBR) centraal. Dit is een serie zachte, vloeiende bewegingen, die de spanning in je lijf doen wegstromen. Hierdoor stroomt de energie beter en nieuwe energie wordt opgewekt: emotionele blokkades verdwijnen.
Toegankelijk voor ieder niveau.

 

Yoga XXL

Een extra lange yogales van 2,5 uur op inclusief thee en lekkernij van het Pleïade Bio-Café als aflsluiting. Wat kan je verwachten:
– zachte flow yoga
– restorative yoga (yoga gericht op diepe ontspanning)
– tijdens de houdingen ontvangen je reiki.
Een mini-retreat waarbij je weer verbinding kan maken met de rust in jezelf.