Selecteer een pagina

Aan het einde van een yogales zeg ik altijd ‘Namasté’. Misschien zeg je het terug, misschien ook niet. Met mijn handen voor mijn hart maak ik een buiging en bedank ik jullie.
In Azië wordt ‘Namasté’ gebruikt als groet. Het is een vervoeging van ‘Namaskar’ wat ‘groeten’ betekent. Namasté betekent letterlijk ‘Ik buig voor jou’.
Als je deze woorden zegt plaats je je handen in gebedspositie tegen elkaar aan voor je hartchakra. Je hartchakra is het energiecentrum geplaatst ter hoogte van je hart, in het midden bij je borstbeen. Dit chakra gaat over je verbonden voelen met jezelf, mensen, dieren en de wereld om je heen. Op een dieper niveau gaat het om voelen dat we allemaal één zijn. Door je handen voor je hart te plaatsen en het zeggen van ‘Namasté’ laat je dus eigenlijk weten dat jouw hart het hart van de ander erkent en ziet.

– My soul honours your soul. I honor the love, light, beauty, truth and kindness within you because it is also within me. In sharing these things there is no distance and no difference between us. We are the same. We are one.-

Namasté,

Merel