Op een druilerige maandag in januari had ik zin in iets zonnigs en maakte ik deze linzensoep. Uit deze pan soep haal ik ongeveer 4 koppen soep.

 

Wat heb je nodig?

  • Scheutje sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Stukje verse kurkuma
  • 1 rode peper
  • 2 rode, gele of oranje (punt)paprika’s
  • Komijn
  • Ketoembar
  • Paprikapoeder
  • Rode linzen (300-400 gram schat ik)

 

Ik ben nooit zo van het afmeten, en de precieze hoeveelheden weet ik dus niet, kwestie van uitproberen. Je kunt altijd nog extra water toevoegen als de soep te dik is 😉 Heb je teveel? Vries de soep dan in.

 

Fruit eerst de ui, knoflook en kurkuma aan in een verwarmde pan met een scheutje sesamolie. Voeg dan de grof gesneden paprika’s toe. Bak een paar minuten mee. Voeg de linzen toe, roer goed door en bak een minuutje mee. Voeg ruim water toe, de linzen zetten namelijk uit. Laat dit ongeveer 20 minuten koken. De laatste 5 minuten voeg ik de rode peper in stukjes en de komijn, ketoembar en paprikapoeder toe. Pureer alles met de staafmixer tot een glad geheel. Voeg naar smaak zout toe en eventueel verse koriander. Ik vind deze soep lekker met een geroosterde boterham met hummus. Smakelijk!