Selecteer een pagina

Merel kwam op mijn pad via Insta toen ik in een zware periode zat begin dit jaar, met fysieke pijnen en ik was door een dubbele hernia en combinatie met diverse medicatie ook psychisch behoorlijk ontregeld. Voorafgaand aan de hernia had ik een periode van overleven en overbelasting zowel privé als werk. Teveel op mijn bordje om te dragen. Toen ik Merel in gesprek zag over zelfzorg en ontvangen toen dacht ik meteen: JA!, dat wil ik. Heb zoveel gegeven, ik gun mijzelf nu ontvangen. Nog niet precies wetende hoe dat dan ging.
Ik heb het traject als zeer waardevol ervaren en de sessies hebben mij echt door die periode heen getrokken. De afwisseling van beweging, delen en ontvangen van healings en aanvoelen wat op dat moment bij paste voelde als een warm bad. Tussendoor nog de opnames mee en een kaart trekken die bij mijn proces past hebben mij vele inzichten gegeven, maar vooral ook mogen doorvoelen wat bepaalde copingstrategien mij opleverden maar ook kosten. Geven en in de actiestand kan ik al, maar bij Merel mocht ik leren ontvangen en de zachtheid en de mildheid naar mijzelf toe ontdekken. Dat ze op het juiste moment op mijn pad kwam, was vast niet toevallig. Ik vond het verbazingwekkend hoeveel verbondenheid je kan voelen door een computerscherm. Ik kan het iedereen aanraden.

Yvonne Westerhof

Merel is doortastend en voelt goed aan wat bij je past. Met een dreumes in huis neem je niet altijd de tijd om voor jezelf goed te zorgen. Door dit traject heb ik er weer ruimte voor genomen en wat is het fijn om weer terug op de mat te staan. Ik voel me weer meer vrij en verbonden met mezelf. Merel is liefdevol betrokken bij het ontstaan van je eigen ritueel en zorgzaam. Ik gun iedereen dit!

Victorine Kleijkers-Ensberg

PAUSE.RESTORE.HEAL was de beste keuze van 2020. Ik heb heel veel geleerd. VOORAL dat ik goed voor mezelf heb leren zorgen. Gun jezelf dat cadeau. It’s worth it!

Naomi Spijkers

Het traject dat ik bij jou heb doorlopen heeft mij nieuwe inzichten gegeven. Het heeft mijn blik op mijn werkelijkheid verruimt. Het was een bijzondere ervaring om te voelen hoe je vanaf een afstand zo goed op mij af kon stemmen. De gepersonaliseerde yoga-oefeningen voelden vanaf het begin af aan als een match en zorgen ervoor dat ik in contact met mezelf sta. Het is een heerlijk rustmoment en toevoeging op mijn dagelijks leven. Dat gun ik iedereen.

Nina Brassé

De wekelijkse bijeenkomsten in het nest waren heel fijn. Merel heeft zo een verwelkomende en zachte energie. Ik voelde elke keer dat we direct de vertraging in gingen. Voor mij soms confronterend, vanwege de onrust in mijn systeem, maar ook heel fijn om er langzaam in te mogen zakken. Merel straalt zo erg uit dat je de tijd màg nemen, je zacht màg zijn naar jezelf, het allemaal stap voor stap mag, op het tempo van je eigen lichaam.

Evi Hoeben

In heftige tijden als deze, waar we momenteel in leven, is het heel makkelijk om in de ‘overleefstand’ te schieten. Mijn lijf staat dan continu ‘aan’, ook als ik wel even rust en ruimte heb. Met het Nest van Merel kom ik in een veel diepere rust en ontspanning en voelt het heel fijn om dit samen te doen en verbinding te voelen. Even echt uit de sneltrein stappen. Een kadootje aan jezelf.

Yvonne Westerhof

Heerlijk om iedere week even een rust en oplaad momentje te hebben in Het Nest. Merel kan op een ontzettend fijne, zachte manier een veilig plekje creëren waar je eventjes alleen maar hoeft te zijn. ZO fijn om een plekje te hebben helemaal voor mezelf, waarin ik me gedragen voel door de vrouwen van Het Nest.

Nicole in 't Zand

De meditaties van Merel zijn erg fijn. Ik ben een enorme chaoot en vind het lastig om voldoende rust te vinden in mijn hoofd. Nu begin ik mijn dag vaak met 1 of 2 meditaties en gelijk heb ik die rust gevonden. Merel’s ontspannen stem zorgt er voor dat ik even een stapje terug doe en kan focussen op mijn ademhaling. De meditaties helpen mij om beter te kunnen concentreren tijdens mijn werk en ook om ontspannen te gaan slapen. Echt een aanrader!

Dalí Brackenie

Het is kracht, verandering, met respect, eigen controle aanpakken wat je wilt veranderen en helen. Ik kan alleen maar zeggen: DOEN! Ook als je denkt dat het niet gaat lukken: toch doen! Ook als je denkt: ik kan het niet opbrengen (dan juist) DOEN! Het is zo fijn en helend en je komt er zoveel mee vooruit. Na meerdere sessies met een psycholoog was dit zoveel diepere heling en tools om mee door te kunnen!

Sanne Evertz

Wauw, de sister circle voelde aan als een warm bad. De healing van Merel was zo sterk voelbaar en toch heel zacht. Ik was zelfs even ‘weg’. Het bracht me de innerlijke rust die ik zo nodig had op dat moment. Wat fijn om met zo’n groep vrouwen te mogen verbinden en onze intenties konden neerzetten voor dit jaar. Merel heeft dit krachtig neergezet. Dankjewel Merel.

Chantal Heezius

Tijdens een mini reading van Merel voelde ik intuïtief dat dit traject NU nodig was. Ik heb toen meteen JA gezegd tegen mijzelf en JA tegen Merel.
Merel heeft oude stukken aangeraakt waardoor ik deze kon helen. De eerste sessie voelde ik precies waar Merel in mijn lijf bezig was. Na de tweede sessie was ik emotioneel.
De laatste sessie was heel bijzonder. Ik voelde de energie van een olifant en die kwam helemaal in mijn energieveld binnen. De wijsheid, de kracht ik voelde dit in iedere vezel.
Tijdens het traject voelde ik dat ik de zaadjes die ik al eerder had gezaaid nu kon gaan oogsten. Het lukt mij makkelijker om goed voor mijzelf te zorgen.
Ook heb ik dit binnen mijn gezin steeds meer zichtbaar gemaakt en ook zij zien het voordeel hiervan.
Ik ervaar meer veerkracht, meer rust, meer zelfvertrouwen en veel meer zelfliefde. Wat een drempel was dat om meer tijd aan mijn lijf en behoeftes te besteden. Dit is zo waardevol en geeft mij zoveel energie.
Gedurende dit traject bezocht ik ook mijn Ayurvedisch specialist, zij stelde vast dat mijn immuunsysteem helemaal top is. Dit wijt ik aan goede zelfzorg en selfpleasure, geleerd vanuit dit waardevolle traject.
Merel geeft mij de veiligheid en geborgenheid om mij open en kwetsbaar op te stellen. Hierdoor heb ik veel nieuwe inzichten verworven.
Mocht je twijfelen, niet doen, gewoon voor jezelf kiezen. Dit is wat de wereld op dit moment nodig heeft. Dat iedereen zijn licht herinnert en aanzet. Licht verdrijft de duisternis.
Merel kan met haar zachte krachtige energie het vlammetje in jou weer ontwaken en laten branden.
Heel veel liefs en super bedankt sister.
Mayke Reijnders

PAUSE.RESTORE.HEAL heeft me doen laten inzien dat het tijd werd om de connectie met mijn lijf te herstellen zodat mijn lichaam (weer) mee ging doen en mijn hoofd niet meer alles hoeft te bedenken. Want in dat laatste ben ik steengoed. Alles bedenken, beredeneren, eindeloos praten en het hebben van niet te stoppen gedachtestromen. Maar waar het werkelijk om draait is het opmerken in mijn lijf, het er laten zijn, het te dóórvoelen zodat de energie mijn lichaam weer kan verlaten, het niet aan mij blijft ‘plakken’ en het wordt opgeslagen alszijnde stress.
‘Ik wil me niet per se beter voelen, maar beter worden in voelen’ werd zodoende mijn credo.
Dat betekent wel dat ik door veel lichamelijke en emotionele pijn ga. Nu zo halverwege het programma ervaar ik vooral dat ik aan het opruimen, ontladen en opladen ben. Ik leer beter hoe het is om gewoon ergens mee te zijn, met een lichamelijke gewaarwording, een emotie of gedachte. En alhoewel ik merk dat er al zoveel verandert, gaat die transformatie niet zonder slag of stoot. Maar het grote verschil met voorheen is; het is OK. Ik verlang niet van mezelf dat wat ik jaaaarenlang op een bepaalde (destructieve) manier gedaan heb, in zes weken 180 graden veranderd heb. Ik vertrouw op het proces.
De besloten facebookgroep is een absolute verrijking en werkt enorm stimulerend, helend en ventilerend. Binnen no-time waren we allemaal erg open naar elkaar en dat helpt écht.
En ook al ben jij Merel, degene die leidt – wat je goed doet! – ben je heel erg betrokken. Dat waardeer ik enorm.
Wat ik bovendien heel prettig vind is dat er geen druk heerst. Niks draait om presteren of moeten mbt het doorlopen van de modules. We zijn tijdens de sharing circles meer dan welkom zoals we er op dat moment uitzien en het doet er niet toe hoe we ons voelen. Geen maskers. Dat geeft mij een gevoel van vertrouwen en geborgenheid ondanks dat je in het begin volslagen vreemden voor elkaar bent.
Wat ik nu ook inzie is dat het stilstaan (letterlijk!) bij wat er gebeurt in je lichaam en hoofd er alleen al voor zorgt dat er ruimte ontstaat. Wat die ruimte aangaat, die neem ik ook steeds makkelijker in. Ik geef mijn grenzen gemakkelijker aan. En dat niet alleen, ik ontdek ook steeds beter waar mijn grens überhaupt ligt. Ik kies voor MIJ en voel beter waaraan IK behoefte heb en dat werkt super bevorderlijk voor de connectie met mijn directe omgeving. Ben ik happy, zijn zij het ook. Dat geef ik onbewust door. Ik voel me lichter, meer geaard. Ik herpak mezelf sneller wanneer ik mezelf wel even verlies of wanneer ik in een vlucht- of vechtreactie schiet. En last but not least, ik ben minder streng voor mezelf en oordeel zodoende minder over gedachtes die ik heb. Ik neem ze waar maar identificeer me er niet mee.
THANK YOU SO SO MUCH!!! ❤
Deelneemster Pause.Restore.Heal

“Merel is een schitterend, liefdevolle, zachte healer. Tijdens de healing voelde ik me helemaal op mijn gemak. Merel creëert een veilige ruimte voor haar healings en legt stap voor stap uit wat er op elk moment gebeurt. Ik voelde tijdens de healing tintelingen en energiekolken door mijn lichaam bewegen. Helende tranen kwamen naar voren toen Merel mijn kleine zelf toesprak en liefde gaf, dit raakte me ontzettend. Na de healing voelde ik me rustig, harmonieus en alsof delen van mezelf geliefd waren zoals nooit tevoren en op hun plek zijn gevallen. Dank je voor al het mooie werk dat je doet. Ik raad Merel met heel mijn hart en ziel aan.”

Kim Konsten

Zondag 22-03-2020 mocht ik de bijzondere healing op afstand ervaren van Merel. Zelf ben ik al vaker onder behandeling geweest van een energetisch therapeut maar dit was altijd face to face. Ik ben op bed gaan liggen tijdens de healing van Merel met de gordijnen dicht. Ik voelde gelijk wanneer ze was gestart, mijn hele lichaam was eerst aan haar energie aan het wennen die heel sterk maar ook heel zacht was. Tijdens de hele ervaring voelde ik duidelijk dat er energie opgeruimd werd en achteraf bleek ook de plekken waar ik het het sterkst voelde tijdens de healing dat ze die plekken aan het behandelen was. Zoals ik al zei was haar energie sterk maar ook erg zacht en warm en zat vol liefde, ik voelde echt dat ze mij wilde helpen. Na de healing vertelde ze wat ze had doorgekregen in een voicenote en nog een kaart die ze getrokken had, ook deze informatie herkende ik en kan ik wat mee. Deze healing heb ik gewonnen maar het is het helemaal waard om nog een keer te doen dus dat ga ik dan ook zeker doen. Bedankt lieve Merel!

Robin Proosten

Met een yoga-op-maat-les geef je jezelf een heel mooi cadeau!

Merel bouwt samen met jou een les op die helemaal op jou is afgestemd. Je kunt vooraf zelf aangeven waar je je op wilt richten. Ik heb er voor gekozen om in mijn les speciale aandacht te geven aan enkele organen, waarvan ik weet dat ze minder sterk zijn. Die dus wel wat extra’s kunnen gebruiken.

De sessies vond ik heerlijk om te doen. Het voelt als een grote luxe, zo’n privélesje. Er is alle tijd en ruimte om rustig uit te proberen en op te bouwen. Merel straalt zelf ook zoveel rust uit dat je je snel gewoon op je gemak voelt.

Met de uitgewerkte les op papier, merk ik dat ik er veel gemakkelijker toe kom om zelf thuis yoga te gaan doen. Enerzijds hoef je er niet over na te denken wat je dan zult gaan doen. Maar anderzijds werkt het bij mij ook heel inspirerend. Vanzelf ga ik vaak ook variëren en uitbreiden.

Kortom: een aanrader!

Diny van Laerhoven

Afgelopen periode ben ik gegroeid
Ik voel me fitter
Ben weer van mezelf gaan houden
Wat ik niet uit kon spreken
Maar nu durf ik het weer
Doordat ik zelf beter in mijn vel zit
Gaat het met mijn kinderen en man ook beter
De dynamiek wordt fijner
Er komt meer ruimte
Ook weet ik nu beter wat ik kan doen
Als ik me even niet zo fijn voel
Fijne tools die merel geeft
Ook de contacten met de andere 3 vrouwen is erg fijn
Hierdoor kun je elkaar helpen
Positieve ervaringen delen
Maar elkaar ook steunen als het even niet zo lekker gaat.
Yvette van Dun

Ik heb bij Merel het VIP Traject gevolgd waarin zij wekelijks bij mij thuis komt voor een Yogasessie en ik wekelijks een afstandhealing van haar krijg.

We startte aan het begin van 2020 en ik voelde zelf al goed welke beweging ik dit jaar wilde maken. Merel vulde dat heel fijn aan door uit mijn verhaal meteen de essentie te filteren en mij aan te vullen op blind spots. We starten iedere les op de bank met een kop thee om te bespreken wat op dat moment belangrijk en actueel is, daar past Merel de les op aan. Super fijn!! Ik weet niet hoe ze ’t doet  maar ze lijkt precies te voelen wat ik voel maar dan zonder bijzaken én met een dijk kennis van het lichaam en spirituele / energetische verbanden waardoor ze het haarscherp kan vertalen om mee aan de slag te gaan met Yoga. Daarnaast geeft ze gewoon echt fantastisch les. Ik heb op heel veel plekken Yoga gedaan maar ben nog niemand tegen gekomen die zo fijn les geeft als Merel . De healing doet Merel thuis en stuurt ze naar mij op een vast moment. Ik krijg van haar dan een appje met spraakbericht en foto’s van kaarten en haar altaartje. Een aantal keer was het zelfs een volledige reading die spot on was. Andere keren heeft ze mijn energie opgeschoond en tips gegeven wat op dat moment belangrijk voor me was in aansluiting op wat zij voelde tijdens de healing. Ze heeft mij een energiehealing geleerd die ik nu iedere dag zelf doe wat super fijn is. We zijn nu 2 maanden op weg in het traject en ik voel me echt heel erg lekker in mijn vel. Veel meer gecentreerd, dichtbij mezelf en meer gegrond. Super dank je wel voor jouw bijdrage daaraan lieve Merel!!

Sanne van der Velden

Na een klein jaar heerlijke restorative groepslessen en een zeer leerzame yoga op maat privé traject (gericht op de psoas) bij Merel gevolgd te hebben had ik een goede basis om thuis zelfstandig verder te gaan.
En een paar maanden ging dat goed.
Helaas kwam mijn yoga practice afgelopen zomer door persoonlijke omstandigheden abrupt stil te liggen.
Het lukte me niet de kracht, lichamelijk en mentaal, op te brengen om op de mat te stappen.
Dus toen ik hoorde dat Merel na haar zwangerschapsverlof weer privéles ging geven, en nog wel aan huis ook, wist ik meteen dat ik me daarvoor moest aanmelden.
Voor de eerste les begon ik te twijfelen of thuis les volgen wel de juiste keuze was; is de huiselijke omgeving niet te afleidend en kan ik wel voldoende loslaten en bij de les aanwezig zijn?
Maar meteen toen Merel binnenkwam voelde het goed. De combinatie van liefdevol geduld, warme belangstelling en professionele yoga kennis waren als een warme deken.
Net als in de lessen voorheen leerde ik opnieuw om mijn (lichamelijke) grenzen te accepteren. Maar ook om me er niet door ‘gevangen’ te voelen en regelmatig een klein stapje over die grens te durven zetten.
Met een glimlach als het lukte, en met een schaterlach als ik ineens toch op de grond lag.
Want bij Merel voelde ik me veilig genoeg om die grenzen te leren verkennen. En me niet te laten ontmoedigen, maar dingen te accepteren zoals ze op dat moment waren.
Een mentaliteit die ik niet alleen fysiek heb leren toe te passen tijdens de lessen, maar ook mentaal, buiten de lessen, in het dagelijks leven.
“the universe has my back”
Dank je wel Merel
_/\_
Sonja Lunter

Een tijdje geleden hoorde ik tijdens een bezoekje aan de winkel Pleiade dat Merel daar yoga lessen geeft. Ik besloot een proefles te volgen en na die eerste les dacht ik al: ‘Wat fijn’! Merel creëert een warme, veilige en liefdevolle sfeer waardoor ik helemaal kan meegaan in de flow van haar lessen. De persoonlijke benadering tijdens de les is heel bijzonder, zowel vanuit Merel zelf als in de samenstelling van de yoga-houdingen waar je veel van leert. Zoals bijvoorbeeld het beetje bij beetje jezelf durven openen, steeds meer in balans te komen en je kernenergie te herkennen. Dit kwam ook heel sterk naar voren tijdens een Reiki behandeling die ik afgelopen maandag bij Merel heb gedaan, een magische ervaring die ik zeker zal aanraden. Merel heeft een hele mooie gave om er op deze manier voor mensen te zijn, heel erg dank je wel <3
Sophie van de Pol

De afstandshealing heeft mij precies gebracht wat ik op dat moment nodig had. De dingen die achteraf werden gezegd en de kaarten die voor mij zijn getrokken waren zo raak. Het heeft mij rust gegeven in hetgeen waar ik tegenaan liep. Zo bijzonder en mooi om dit thuis in mijn eigen vertrouwde omgeving te mogen ontvangen.

Danjela van Gils-de Rooij

Ik ben zo blij met de yogalessen die ik volg bij Paksini yoga! Merel weer een hele veilige en prettige sfeer te creëeren. Ik kom echt tot rust en ze legt je echt in de watten. Daarnaast vind ik het fijn dat ze ook veel kennis overdraagt over yoga en meditatie, hoe het precies in zijn werk gaat en wat het voor je doet.

Lot van der Velden

Op 29 maart mocht ik in de avond genieten van een afstandshealing van Merel. Onder niet al te ideale omstandigheden (ziek dochtertje bij me) kon ik direct voelen wanneer ze bij me kwam. Haar energie is zacht, maar powerful en heel doeltreffend. Ik kon door mijn lijf heen precies voelen op welk gebied Merel aan het werk was, en in het bericht wat ik later van haar ontving, klopte dat precies met wat ik ervaarde. Ze heeft op een heel liefdevolle en veilige manier weer wat vergeten puntjes in mezelf opgelicht en aangestipt waar ik mee bezig mag zijn, alles was spot on. Kortom: gun jezelf een heerlijk zelfzorg momentje van Merel, het is (h)eerlijk!

Joyce Wouters-Brust

Wow, vanavond een individuele Reiki en Yoga sessie gehad bij Merel… Ben onder de indruk van Merel’s rust, passie en kennis in haar vak. Heb echt genoten en ga dit zeker vaker doen!

 

Nicole in 't Zand

Yoga met Merel is super fijn! Door haar ben ik begonnen en nu kan ik niet meer zonder. Ik merk dat het heel goed is voor mijn lichaam, zeker met een kantoorbaan. Minder pijntjes, betere houding en sterkere spieren. Met de Vinyasa Flow lessen heb je ook nog eens het gevoel dat je, naast het rekken van je spieren en de ontspanning, flink heb gesport. Perfecte combinatie! Namasté Merel
Anne-Mette Rasmussen

Na een aantal proeflessen bij verschillende yogascholen te hebben gevolgd, wist ik bij Merel meteen dat ik “mijn plek” gevonden had! Ze geeft super fijne en persoonlijke lessen, met iedere week een ander aandachtsgebied met bijbehorend thema. De wekelijkse les bij Paksini brengt me steeds weer even terug bij mezelf. Extra pluspunt: ze geeft geregeld uitleg waar een houding voor dient en wat je ermee “doet” of bereikt. Dat zorgt bij mij voor extra motivatie voor – en interesse in – yoga. Dank je wel Merel! 🙂
Sanne van der Velden

“Het is geen wedstrijd”, daar hamert Merel van den Bogaard iedere les weer op. En dat is maar goed ook. Yoga is een moment voor jezelf. En voor iemand die altijd maar aan het hollen, vliegen, rennen en springen is, zijn de yoga-lessen bij Paksini Yoga & Reiki een rustpunt in mijn drukke bestaan. Ben je niet goed in ontspannen? Merel zorgt er wel voor! Ze is puur, eerlijk en ontwapenend. Zowel als persoon, als in haar lessen. Beginners en gevorderden vinden beiden hun weg bij Paksini omdat er altijd meerdere opties bestaan voor dezelfde oefening. Ondertussen zorgt ze voor extra inspiratie en geeft ze ook de geest stof tot nadenken. Body, mind & soul komen aan bod bij Merel.
Floortje Vink

Altijd druk of onderweg. Ik doe dat allemaal zelf. Veel praten, lachen en zorgen en dan bij merel een IK-moment. Merel die de rust zelf is, die wil dat t goed voor jou voelt….wat er dan met je lichaam en in je hoofd gebeurd. Langzaam ga je je over geven en weet je dat je bij merel op de goede weg zit.
Dank dank merel voor alles wat je me al gebracht hebt

Marjet Pals

Merel is een super fijne en toffe docent! Ze geeft je veel persoonlijk aandacht, luistert naar je wensen maar daagt je ook uit waar nodig. Daarbij is er in de lessen veel ruimte voor humor en kan je op elk niveau meedoen met haar lessen. Doordat de klassen niet groot zijn kan iedereen het maximale uit zijn practice halen. Namaste❤️
Laura van Doormaal

Na 3 weken les voel ik veel resultaat. Ik ben minder in mijn hoofd en Ik heb meer kracht en souplesse in mijn lijf. De lessen zijn heel goed opgebouwd met een duidelijke structuur en focus. Voor mij geeft dat veel rust en voldoening. Ik vind Merel een erg prettige en vriendelijke docent met veel passie en deskundigheid.
Jessica de Bont

Rustgevende, en wat ik vooral fijn vind, nuchtere lessen. Niet zweverig, maar wel kundig! Merel weet waar ze het over heeft. Namasté
Juultje Zebregs

Iedere week een fijne les met een inspirerend thema. Geen grote groep maar klein en persoonlijk, daarnaast begeleid Merel je in de houdingen en geeft aan wat de werking is!
Zoë van Ree

Merel is een super yoga lerares. Legt de oefeningen goed uit, waar ze voor zijn en corrigeert je als je jezelf verkeerd in de knoop legt.
Zelfs bij de eind ontspanning komt ze speciaal de zaal doorlopen om een extra kussentje voor je te regelen

Ida Heesters

Een yogales bij Merel volgen is iets om naar uit te kijken. Ze geeft de les liefdevol en met warmte, waardoor je je helemaal op je eigen lichaam kan concentreren. Ontspannen, herstellen of gewoon je eigen energie weer voelen, het is iedere keer anders. Een cadeautje!
Annemarieke Schepers

Merel geeft op een rustige, zachte en professionele manier yogales waarbij stilte en veiligheid altijd de volledige aandacht krijgen. De lessen bij Paksini Yoga & Reiki zijn onmisbaar geworden voor mij in deze drukke wereld. Ik voel mij altijd beter als ik hier weer een yogales heb gevolgd.
Daarnaast heeft Merel de kracht om met Reiki een helend proces op gang te brengen wanneer er klachten zijn ontstaan. Merel is een heel bijzonder mens en zet vanuit juiste intenties haar kwaliteiten in om anderen te helpen. Namasté lieve Merel!

Juultje van den Bogaard

Merel geeft ontzettend kundig en fijn les. De sfeer is ontspannen en relaxt, waardoor je ook als niet uber yogi heel goed mee kunt doen. De juiste balans tussen inspanning en ontspanning. En fijne uitleg waardoor je begrijpt wat je doet en wat de houdingen voor je doen. Iedere week is een kadootje.
Sandra van Vliet

Merel geeft op een inspirerende en rustgevende manier Yoga. Haar eigen manier hierin spreekt mij erg aan! Nooit gedacht dat het me zou lukken om tijdens de eindontspanning geen To Do lijstjes af te gaan. In de lessen van Merel lukt me dat wel. Met veel plezier fiets ik 1 keer per week naar de les en totaal ontspannen terug naar huis.
Clementine de Greef - Verheijen

Na een lange zoektocht naar een yogaleraar die bij ons past, zijn we uitgekomen bij Merel. Merel is in staat met veel enthousiasme en rust de yogaposities uit te leggen en eventueel te kijken hoe je in een bepaalde positie het beste uit jezelf haalt. Bij Merel staat de mens centraal en voel je dat ze iedereen persoonlijke aandacht geeft, zowel in privésessies als in groepslessen. Waarbij je verwacht dat dit in de groepsles niet lukt, weet Merel dit zeker te bewaken door niet met te grote groepen te werken. Ze benadrukt het belang van balans en het niet forceren van jezelf. Ze werkt vooral opbouwend, zonder te oordelen. Ze brengt ons iedere week een stapje verder op ons yogapad. Gewoon een heel mooi, lief en betrokken mens!
Victorine Kleijkers - Ensberg

Fijne yogastudio, waarbij Merel echt aandacht geeft aan eenieder. Voor mij is het echt een geluksmoment om naar de Hatha Yoga les te gaan en ik ontspan volledig, waardoor ik elke dinsdagnacht een fijne nachtrust heb 🙂 Dankjewel Merel!
Linda Craenen

Mooi hoe Merel haar eigen stijl van lesgeven ontwikkeld heeft. De persoonlijke aandacht in de kleine groepen is uniek.
Vero Ploum

Merel geeft hele fijne, kleine persoonlijke lessen. De ontspanning die je in de les beleeft werkt door naar je dagelijks leven. Mijn favoriete quote is: “alles mag er zijn, je bent helemaal perfect zoals je nu bent!”. De combinatie van meditatie met professionele lichaamsbeweging is GOUD!
Laura Zandboer

Ik volg nu bijna een jaar yogalessen bij Merel en ik vind dat zij super fijn yogales geeft. Ik durfde voorheen nooit te starten met yoga omdat ik bang was dat ik de houdingen niet goed genoeg zou kunnen. Via een vriendin ben ik toch enkele proeflessen gaan volgen en ik ben zo blij dat ik bij Merel terecht gekomen ben. Die onzekerheid ging vrijwel meteen weg door haar prettige persoonlijkheid en haar hele fijne manier van lesgeven.
De lessen zijn afwisselend en leerzaam en natuurlijk heel goed voor lichaam en geest. Er is keuze tussen verschillende soorten yoga en soms een yoga XXL les en er is veel persoonlijke aandacht doordat de groep niet te groot is.

Dop van de Ven - Janssens

Ik heb voor het yoga opmaat traject van Merel gekozen omdat ik graag thuis wilde starten met yoga oefeningen die het meest optimaal waren voor mijn situatie. Ik had al groepslessen gevolgd bij Merel wat mij erg goed bevallen was. Nu werd het tijd om de yoga aan te laten sluiten op mijn lichaam en geest zodat het mij nog meer kon gaan brengen.

Door de instructies van Merel en de aandacht tijdens de lessen kon ik het thuis direct oppakken. We zijn inmiddels 3 maanden verder en ik sta nog iedere ochtend op mijn yogamat omdat ik merk dat ik er heel veel baat bij heb. Wanneer ik de dag start met yoga heb ik de rest van de dag meer rust. Ik sta letterlijk steviger en heb meer helderheid in mijn gedachtes.
Yoga is sinds ik Merel ken een belangrijk onderdeel in mijn leven geworden. Ik kan mij haast niet meer voorstellen waarom ik voor mijn burnout er zoveel weerstand tegen had.

Ilza Keeman