Een heerlijk romig en friszoet recept. Ideaal voor een yogales. Je kunt voor een yogales de knoflook en ui eventueel vervangen door asafoetida. Asafoetida is een kruidenmengsel dat vaak gebruikt wordt als vervanger van knoflook en ui (kruiden die activerend werken). Daarnaast zorgt asafoetida voor minder gasvorming, ook wel fijn voor een yogales 😉

  • Fruit 2 teentjes knoflook, een uitje en mosterdzaad aan in sesam- of kokosolie
  • Voeg 1 kleine, gesneden pompoen toe
  • Voeg een beetje water toe (klein glaasje zodat de pompoen voor de helft onder water staat) en laat gaar worden
  • Doe er een pakje kokosmelk bij (200 ml)
  • Voeg garam masala kruiden, zout en kurkuma toe naar smaak
  • Voeg een paar handjes spinazie toe
  • Laat nog even doorsudderen tot de pompoen zacht is
  • Doe een blik afgespoelde linzen bij de curry
  • Garneer met verse koriander en rode peper

 

Je kunt dit gerecht serveren met basmati rijst.

 

Eet smakelijk!