Waarschijnlijk zie je de afgelopen weken allerlei reclames voorbij komen waar wordt ingespeeld op januari en de goede voornemens die mensen dan maken.

‘Wordt de beste versie van jezelf!’ en ‘Maak nu je lichaam summerproof!’ zijn een paar slogans die ik voorbij zag komen.

Wat me opvalt aan deze uitingen is dat er vanuit wordt gegaan dat je niet goed genoeg bent. Hoe wordt je de beste versie van jezelf? Ben je dan niet goed zoals je nu bent? Al deze uitingen spelen in op onzekerheid en onwaardigheid.

Wat als je er vanuit gaat dat je al genoeg bent, dat je al perfect bent? Je hoeft niets aan jezelf te veranderen. Dat is de basis van waaruit je verder kunt en geeft voornemens (of intenties, wat al minder streng klinkt) meer ruimte. Want zo’n voornemen lijkt me gedoemd te mislukken als je er vanuit gaat dat je niet goed genoeg bent, dat je minderwaardig bent. De basis zit ‘m in jezelf voor vol aanzien, jezelf waarderen. Als je dat doet maak je keuzes die jouw welzijn ondersteunen. Dan eet je gezonder, neem je tijd voor jezelf en beweeg je omdat dat goed voelt.

Begin met de basis. Mijn intentie is dan ook: Ik ben perfect zoals ik ben. Ik vertrouw op het universum. Ik ben genoeg, ik heb genoeg, er is genoeg (tijd, ruimte, geld, liefde, licht, groei, yoga, meditatie).
Het gaat niet om een betere of beste versie van jezelf. Maar om jezelf omarmen met al je imperfecties. Jij bent helemaal perfect zoals je nu bent!