Mexicaans Maal

Zoet, pittig en fris. En ook nog eens vegan ­čÖé

 

  • Zet de oven aan op 220 graden. Gebruik aluminiumfolie op het rooster of de bakplaat in je oven. Als de oven voorverwarmd is prik je een paar gaatjes met een vork in de zoete aardappel en leg je de aardappel in de oven. Afhankelijk van de grootte duurt het garen 45-60 minuten (tot er een soort stroop uit de geprikte gaatjes komt).
  • Snijd 2 teentjes knoflook en 1 uitje fijn. Fruit aan.
  • Snijd 2 paprikas fijn en voeg deze toe.
  • Voeg een blik tomatenblokjes toe (of verse tomaten en misschien een beetje water als het mengsel droog is).
  • Voeg de volgende kruiden toe naar smaak: ketoembar, komijn, kaneel (minder dan de andere kruiden) en zout.
  • Laat 15 minuten op een laag vuurtje gaar worden.
  • Voeg een blik afgespoelde zwarte bonen toe.
  • Haal je zoete aardappel uit de oven en pel de schil er vanaf (gaat makkelijk met mes en vork).
  • Snijd een avocado in stukjes.
  • Leg alles op een bord en voeg naar smaak verse koriander, verse rode peper en limoensap toe.

 

Smakelijk!